Sinaia, denumita Perla Carpatilor, fiind fosta resedinta a regilor, este una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din Romania.

Odata cazat la Hotel Cumpatu din Sinaia, iti propunem sa vizitezi principalele obiective turstice.

  1. Manastirea Sinaia, de unde provine si numele statiunii, este prima constructie pe acest teritoriu. Supranumita si „Catedrala Carpatilor”, manastirea dateaza din secolul al XVII-lea, fiind ctitorita de Spatarul Mihail Cantacuzino. Manastirea Sinaia reprezinta identitatea istorica a orasului Sinaia.

Manastirea Sinaia se afla la aproximativ 3 km distanta fata de Hotel Cumpatu. (vezi ruta)

Mai multe detalii pe site-ul oficial al manastirii.

  1. Castelul Peles este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din Romania. Castelul Peles din Sinaia a fost construit la dorinta Regelui Carol I, fiind resedinta de vara a regilor Romaniei. În 1883 are loc inaugurarea oficială a Peleșului, un castel avangardist pentru perioada in care fost construit. Castelul Peles a fost primul castel electrificat din Europa si cu dotari moderne precum: lift, incalzire centrala, acoperis mobil dar si un aspirator central de praf (care functionaza impecabil si in zilele noastre)

Castelul Peles se afla la o distanta aproximativa de 3,5 km de Hotel Cumpatu. (vezi ruta)

Pentru program de vizitare si tarife puteti accesa pagina oficiala.

  1. Castelul Pelisor, un alt obiectiv turistic al orasului. Pelisorul, se afla in cadrul domeniul regal al Castelului Peles, castel construit pentru a fi resedinta principilor mostenitori Ferdinand si Maria.
  1. Cazinoul din Sinaia reprezinta si astazi unul din edificiile simbol ale statiunii. Cazinoul din Sinaia a fost construit in timp record (7 luni) iar inaugurarea s-a facut cu mare fast, cu un concert al maestrului George Enescu. In prezent, Cazinoul Sinaia gazduieste galerii de arta si evenimente artistice.

Cazinoul Sinaia se afla la 2,4 km distanta de Hotel Cumpatu. (vezi ruta)

 Detalii despre programul de vizitare si evenimente, accesati pagina cazinoului.

  1. Casa Memoriala George Enescu. A fost construita intre anii 1923 si 1926, dupa planurile proprii ale muzicianului, cu ajutorul arhitectului Radu Dudescu, pe care a numit-o Vila Luminis. In 1947, dupa ce a parasit definitiv Romania, George Enescu a donat vila statului roman, spre a fi folosita ca „loc de odihna si de creatie pentru artisti”.

De la Hotel Cumpatu ajungi in 10 minute de mers pe jos la Casa Memoriala George Enescu. (vezi ruta)

Program de vizitare – marti – duminica, orele 10 – 17 (sursa: georgeenescu.ro)

  1. Parcul Dimitrie Ghica a fost amenajat in anul 1881, sub indrumarea arhitectlui elvetian Eder. Parcul Ghica gazduieste statuile unor importante personalitati care au vizitat, locuit sau au lucrat in Sinaia.

Distanta: 2,6 km de la Hotel Cumpatu (vezi ruta)

  1. Garile Regale din Sinaia. Sinaia este singurul oras din Romania cu 2 gari regale. Prima gara a fost construita in anul 1886 in timpul regelui Carol I si cea de-a doua gara regala a fost construita la comanda regelui Carol al II-a, in 1940.